Szerzői jogok

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. De mielőtt megosztanál, felhasználnál bármit is az oldalról, kérlek, hogy egyeztess velem is.

2008. július 17., csütörtök

Hurrá, nyaralunk! - Miskolc, 1-2. nap - elindulás, megérkezés, betonozás (2008.07.07-08..)


Az elmúlt héten több nyaralással kapcsolatos álmomat is megvalósítottuk, úgyhogy jöhet a többi! :) (Balaton, tengerpart, Prága, Olaszország, van még bőven! :) )

1.nap - Hétfő
Bélával és Barbival mentünk nyaralni, az indulást hétfő reggel 10.00 órára tűztük ki. Jellemző módon előző este még mulattunk, csak reggel álltunk neki becsomagolni, de hát végül is ment mint a karikacsapás. Táskánk persze nincs megfelelő méretben (mert olyan "gyakran" utazunk...), a szekrény mélyéről cibáltam elő apu-anyu antik, barna bőröndjét, amiben még benne van egy kis cetli cikornyás betűkkel, hogy N. Imre és családja. :) (Mikor raktuk be a kocsiba, Béla felkiáltott: jé, nekünk is ilyen van otthon! :D )
Béla 10.00 körül írt egy sms-t, hogy csúsznak kb. egy órát. Remek, még mi sem álltunk készen. Később megint jelzett, hogy még 3/4 óra, aztán közben mi megebédeltünk, úgyhogy végül ők is megálltak valahol ebédelni és az lett a vége, hogy 13.00 körül indultunk el. Sebaj, ráérünk. :)

Az első utunk Dunakeszire vezetett az Auchan-hoz, hogy megtankoljunk és átessünk egy autómosáson. De izgi, mindig kíváncsi voltam, milyen lehet átmenni kocsival egy ilyen mosakodón! (teljesült, pipa!) :) ...hát baromi párás és klausztrofób és szauna... :)
No, aztán a mosakodás után irány az M3 és Miskolc! Felvettünk egy kényelmes 90 km/h-s tempót, így keveset fogyaszt a kocsi, mi is ráérünk és Bece sem parázik. (150 km/h-s sebességnél már szoktam szívrohamokat kapni. ....mikor lettem én ilyen nyámnyila?) Hamarosan el is szenderegtem, kb. 1 óra múlva a jégkrém szóra pattant ki a szemem. Megálltunk egy benzinkútnál jégkrémezni. Annyi Magnumot vásároltunk, hogy kaptunk is ajándékba egy kis hűtőtáskát. :)

Útközben hirtelen ötlettől vezérelve lekanyarodtunk Eger felé, hogy feltankoljuk magunkat borral. Szépasszonyvölgybe mentünk, konkrétan a 16-os pincét céloztuk meg, mert azt ajánlották már Bélának.
Szép hely ez a Szépasszonyvölgy, csak annyira, de annyira turistás!
Vettünk sok-sok liter borocskát, meg helyben ittunk is 1-1 dl-t félédes Traminit. Hát ha ez félédes volt, milyen lehet az édes??? Mert ez nagyon édes volt, és nagyon finom! :)
Ez után már meg sem álltunk Miskolcig.

A szállásunk Barbiék nyaralója volt. Kb. 2 éve már voltunk itt egyszer, akkor még csak egy kis faház volt, fürdőszoba és wc nélkül, de azóta kiköltöztek a szülei, kibővítették a házat és így már teljesen összkomfortos lett. (Következtetés: természetesen Barbi szülei is jelen voltak egész héten, ami abból a szempontból nem volt probléma, hogy nagyon jófejek, nagyon megkedveltük őket, de inkább éreztük magunkat vendégségben és nem úgy, mint aki nyaral. Pl. Éva, Barbi anyukája szinte mindennap főzött ránk, ami Barbinak meg Bélának lehet, hogy természetes, mert ők otthon érezték magukat, de minket eléggé feszélyezett, hogy ezt most hogyan is fogadjuk, hogyan is viszonozhatnánk, stb. )
A nap és az este további része vacsorával telt, majd a kertben, szakadó esőben, teraszsátor alatt üldögéléssel, beszélgetéssel és sörözéssel. Mintha dézsából öntötték volna, úgy ömlött az eső, de nagyon jó volt kint üldögélni és nézni az égszakadást. :)

2. nap - Kedd
Miután felkeltünk tengtünk-lengtünk, vártuk, hogy Béláék is felkeljenek, reggeliztünk, tengtünk-lengtünk.... majd betonoztunk. :)
Béla még előző nap mondta, hogy ők még kedden csinálnának egy röpke terasz-betonozást, természetesen nekünk nem kell részt venni benne. Végül Putyó úgy gondolta, nem húzza ki magát a meló alól, szívesen besegít, ezzel is kompenzálva a szálláslehetőséget, stb.-t. Este 7-ig folyt a betonozás, és mivel én nem igazán tudtam mit segíteni, így jobb híján olvastam, meg alukáltam. Nagyjából kipihentem magam. :)
Este 7-re kész is lettek a fiúk, s utána lementünk Barbival, meg az apukájával, Jenő bácsival a városba a Lidl-be és bevásároltunk sok grillezni való húst, meg reggelinek valót, stb-t. Egész jó pácolt, sütnivaló cuccokat lehet kapni Lidlben. Ez itt a reklám helye. :)
Mikor visszaértünk, nekiestünk a grillsütőnek és készítettünk vacsit, iszogattunk, és nagyon bezabáltunk. :)
folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése