Szerzői jogok

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. De mielőtt megosztanál, felhasználnál bármit is az oldalról, kérlek, hogy egyeztess velem is.

2010. augusztus 11., szerda

Nyaralás 2010. - Az indulás. Cél: Baranya megye (2010.08.01.)

Nyaralásunk fő célpontja az Ördögkatlan fesztivál volt, ami Augusztus 4-8. között került megrendezésre. Mi úgy döntöttünk, kicsit megnyújtjuk a szabit és már előbb lemegyünk a Baranyába, túrázgatunk, ismerősökkel találkozunk. Putyó barátnője, Edina Pécs mellett lakik Kozármislenyen a férjével és 9 éves kisfiukkal, Mátéval. Edina felajánlotta, hogy feljön értünk kocsival, ugyanis céges autója van, fizetik neki a benzint, meg a pályamatricát is. Először azt terveztük, hogy bringával megyünk le Pomázról Nagyharsányig a Duna mentén, ami kb. 4-5 nap lett volna, de végül megállapítottuk, hogy nincs pénzünk ennyi éjszakára kempingeket fizetgetni (vadkempingezni meg nem merek így kettesben), meg tulajdonképpen az sem kis spórolás, ha útiköltséget sem kell fizetni, így éltünk a lehetőséggel. Csak Budafokig kellett kitekernünk, mert Edina nem szívesen jön be autóval a városba, így már az indulásunk is egy kisebb túra volt. Egész jól tudtunk menni, végig bringaúton. Budafokon már nagyon szupi, a Duna mellett vezet végig az út, 

Budafoki bringaút a Duna mentén

majd elmegy egy elhagyatott gyárterület felé is. Igen változatos, néhol remek, máshol borzasztó az út minősége. Nagyjából egyszerre is értünk oda a megbeszélt találkahelyre. Edina hozta a férjét és a kisfiát is, a fiúk feldobták a kerékpárokat a kocsi tetejére és már indulhattunk is! Az új autópályát egyébként alig használják, simán lehet rajta hasítani, az ember 2 óra alatt lent van Pécsett, onnan Kozármisleny meg kb. 3 km. Este 7 körül érkeztünk meg Edináékhoz, vacsoráztunk, borozgattunk, beszélgettünk, valamikor éjfél, 1 óra körül mentünk aludni. Másnapra bringatúrát terveztünk, csak éppen azt nem tudtuk eldönteni, hogy merre induljunk. Végül egy közepesen nehéz túra mellett maradtunk. 

Mai megtett táv: Pomáz - Budapest - Budafok (Növény u.) - 36,17 km

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése