Szerzői jogok

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható. De mielőtt megosztanál, felhasználnál bármit is az oldalról, kérlek, hogy egyeztess velem is.

2010. február 10., szerda

Téli túra Kőhegyre (2010.01.23.)

Idén már kirándultunk is! Mielőtt még leesett volna a félméteres hó, és mielőtt még elolvadt volna az elődje, egy szombati napsütéses délelőttön felkerekedtünk. Cél: a Kőhegy, magasság: 366 m. Az ablakunkból rálátni, itt van a szomszédban (2009 decemberében Pomázra költöztünk).Felszerelkeztünk egy kis forralt borral, pálinkával, felöltöztünk rétegesen, és de. 11:00 körül elindultunk. Velünk tartott Tami is.

A turistaút járható volt, és még mindent beborított a hó. Egyszer-kétszer megálltunk bort kortyolgatni, pihenni, szusszanni.
Viszonylag hamar fel is értünk, kb. 2 óra alatt. A hegy tetején van egy kis turistaház, bíztunk benne, hogy nyitva találjuk és elfogyaszthatunk egy-egy zsíros kenyeret lila hagymával ...és így is volt. :) Egyszer jó lenne majd egy nagyobb tárasággal felmenni, bográcsozni, szalonnát sütni, tollasozni, kártyázni, akármi. Ideális pihenőhely.


....és a Petőfi-pihenőtől, valamint a menedékház oldalában is nagyon szép a kilátás.Elfogyasztottuk a maradék forralt borunkat és egy-egy karéj zsíros kenyeret, szusszantunk egyet, majd 14:00 körül elindultunk haza. Kb. 1,5 óra alatt otthon voltunk. Lefelé már nehezebb volt, többször fenéken csúsztam, nevettünk nagyokat, sokszor elkélt Putyó segítsége. :) 
Egy párocska mögöttünk szintén csak csapatmunkával tudott lejutni, persze itt is a férfiember volt a támasz, aztán gyorsan meg is előztek és el is hagytak minket. Ők nyertek. :)
Jó volt, szép időnk volt, lélegeztünk mélyeket, levegőt cseréltünk a tüdőnkben, mozogtunk (jól be is durrant a vádlim), jól esett. :)

1 megjegyzés: